- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis Sayısı: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 30 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Gerekli Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı taze ıspanak püresi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kreması İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 4 adet muz
Üzeri İçin:
- Çikolata (isteğe bağlı)
Ispanaklı Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
1. Adım: İlk olarak, yumurtaları ve şekeri derin bir kapta 5 dakika boyunca iyice çırparak köpürtün.
2. Adım: Taze ıspanakları özenle yıkadıktan sonra, yarım çay bardağı su ekleyerek rondodan geçirin. Püre haline gelmesini sağlayın.
3. Adım: Elde ettiğiniz ıspanak püresini, un, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte yumurtalı karışıma ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
4. Adım: Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.
5. Adım: Pişen rulo pastayı fırından çıkarın, soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra, yağlı kağıt ile birlikte dikkatlice rulo yaparak sarın.
6. Adım: Kreması için, krem şanti hariç diğer tüm malzemeleri soğuk süte ekleyin ve karıştırarak pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
7. Adım: Krema soğuduktan sonra, krem şantiyi toz halinde ekleyin ve 5 dakika boyunca çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
8. Adım: Rulo pastayı açtığınızda, arasına hazırlamış olduğunuz kremadan sürün. Muzları bütün olarak yerleştirip tekrar dikkatlice sarın.
Son Adım: Pastayı buzdolabında en az 1 gece bekletin. Ertesi gün çikolatayı benmari usulü eritip üzerini süsleyin. İsteğe bağlı olarak, toz fıstıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!