Ispanaklı Krep Tarifi
Kahvaltı sofralarının ya da beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ıspanaklı krep, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatiftir. Bu tarif, sevdiklerinize mükemmel bir lezzet deneyimi sunacak. Peki, ıspanaklı krep nasıl yapılır? İşte adım adım ıspanaklı krep yapımı!
Ispanaklı Krep Malzemeleri:
- 1 tutam taze ıspanak
- 1 tutam maydanoz
- 1 kase beyaz peynir
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- Börekleri yağlamak için 3 yemek kaşığı tereyağı
Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanak ve maydanozları iyice yıkayın ve incecik kıyın.
- Bir çırpma kabında yumurtaları alın ve çırpıcı ile 3-4 dakika boyunca çırpın.
- Ardından un ve kabartma tozu ile birlikte diğer malzemeleri (yeşillikler hariç) ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.
- İlk olarak 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek akışkan bir kek kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Son olarak beyaz peynir ve doğradığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın.
- Teflon veya seramik tavayı ısıtın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp tavaya dökün ve kaşıkla düzleyerek kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Pişen krepinizi servis tabağına alın.
- Hafif erittiğiniz tereyağını krepin üzerine sürün ve sıcaklığıyla tamamen içine çekmesini sağlayın.
- Tavaya tekrar 1 kepçe karışımdan dökün ve aynı şekilde pişirmeye devam edin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığınız ıspanaklı krep böreklerini dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!