Kahvaltı sofralarının ya da beş çayının vazgeçilmezi olacak ıspanaklı krep tanımını sizinle paylaşıyoruz. Krep tanımları ortasında çok tercih edilen ıspanaklı krep, sevdiklerinize harika bir lezzet yaşatacak. Pekala, ıspanaklı krep nasıl yapılır? İşte ıspanaklı krep üretimi…
Ispanaklı krep gereçler:
-1 tutam ıspanak
-1 tutam maydanoz
-1 kase beyaz peynir
-3 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
-3 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı süt
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
-Börekleri yağlamak için 3 çorba kaşığı tereyağ
Ispanaklı krep nasıl yapılır?
-Ispanak ve maydanozları yıkayıp incecik kıyın. Yumurtaları çırpma kabına alın ve çırpıcı ile 3-4 dakika çırpın.
-Un ve kabartma tozu ile yeşillikler haricindeki gereçleri ekleyip 2 dakika daha çırpın.
-Öncelikle 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın,daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek akışkan kek kıvamı olana kadar karıştırın.
-Beyaz peynir ve doğradığınız yeşillikleri ekleyip tekrar karıştırın.
-Teflon yahut seramik tavayı ısıtıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe tavaya koyun ve kaşıkla düzleyip kısık ateşte önlü gerili pişirip servis tabağına alın.
-Hafif erittiğiniz tereyağı krepin üzerine sürün ve sıcağıyla büsbütün içine çekmesini sağlayın.
-Tavaya tekrar 1 kepçe karışımdan koyup tıpkı formda pişirip,servis tabağına alın ve yağlayın. Hamur bitene kadar bu süreci tekrarlayın.
-Hazırladığınız krep börekleri dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.