1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ispanaklı Kek Tarifi

Ispanaklı Kek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında Pişirme
  • 6+ Kişilik
  • Hazırlanma Süresi: 20 dk
  • Pişirme Süresi: 40 dk

Gerekli Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 2 bardak un
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 200 gram taze ıspanak
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardak soğuk süt

Hazırlanışı:
1. adım: Öncelikle ıspanakları yıkayın ve doğrayın. Bir tavada, ıspanakları suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından, kavrulan ıspanakları bir blenderda püre haline getirin.

2. adım: Krem şantiyi hazırlamak için bir paket krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırpın. Kıvam alana kadar çırptıktan sonra, buzdolabında dinlendirin.

3. adım: Kek hamurunu hazırlamak için, derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.

4. adım: Hazırladığınız kek hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin. Kekin üzerine bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

5. adım: Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. Soğuduktan sonra, buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi kekin üzerine bir spatula yardımıyla nazikçe sürün.

Son adım: İsterseniz, kekinizi ortadan ikiye kesip araya da krem şanti ya da krema ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine meyve dilimleri veya çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ispanaklı Kek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin