1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ispanak Graten Tarifi

Ispanak Graten Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler:

  • 1 kilo taze ıspanak
  • 1 kavanoz garnitür (bezelye, havuç, mısır karışımı)
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı doğal tereyağı
  • 2 çay kaşığı un
  • 200 ml süt

Üzeri için:

  • 1 tabak kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

Ispanak graten, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve zengin vitamin içeriği sayesinde sağlığınıza birçok fayda sağlar. Klasik ıspanak yemeklerini sevmediyseniz, bu tarif tam size göre! Hem yapımı oldukça kolay hem de tadı bir o kadar lezzetli. Şimdi, ıspanak graten nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.

1. Adım:

Öncelikle, ıspanakları güzelce yıkayıp ayıklayın. Ardından, suyun süzülmesi için bir kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın; isterseniz rendeleyerek de kullanabilirsiniz.

2. Adım:

Derin bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Doğradığınız soğanları tavaya ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra, yıkanmış ıspanakları ekleyin ve birlikte yaklaşık 6 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, ocaktan alarak garnitürü ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışımı fırın tepsisine düzgünce yayın.

3. Adım:

Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin. Hafifçe kızdırdıktan sonra, 2 çay kaşığı unu ekleyin ve karıştırın. Ardından 200 ml sütü yavaşça ilave edin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Tuzu da ekleyerek, sosu 2 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

4. Adım:

Beşamel sosunuzun rengi fazla koyu olursa, biraz daha süt ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Hazırladığınız beşamel sosu, tepsiye yaydığınız ıspanak karışımının üzerine eşit bir şekilde dökün. Son olarak, üzerine kaşar peyniri rendelerini serpiştirerek güzel bir görünüm elde edin.

Son Adım:

Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında, ıspanak grateni yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Üzeri güzelce kızardığında, fırından çıkarın ve sıcak servis yapın. Bu lezzetli yemeğin tadını çıkarın! Afiyet olsun.

Ispanak Graten Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin