Dışarıda yediğiniz ıslama köfteyi unutun! Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve Adapazarı’nın unutulmaz lezzetlerinden biri olan ıslama köfteyi mutlaka denemelisiniz. İşte bu lezzetli köfte için gerekli malzemeler ve adım adım tarif:
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı ekmek içi
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sunum için:
- 18 dilim ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 5 su bardağı su
- 1 adet et bulyon
Nasıl yapılır?
- Köfte harcı için kıymayı derin bir kaba alın. İçerisine rendelenmiş soğanı ekleyin, ardından tüm baharatlar ve sütü de ilave ederek iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte harcını streç filmle kaplayarak yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bu, köftelerin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Dinlenen köfte harcını alıp elinizle şekil verin. İsterseniz yuvarlak ya da oval köfteler yapabilirsiniz. Ardından, köfteleri ızgarada veya az yağda kızartın.
- Köfteler pişerken, başka bir tencereye suyu alın. Su kaynamaya başladığında, içine et bulyonu ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin. İçerisine toz kırmızı biberi ekleyin ve hızlıca karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Hazırladığınız tereyağlı biber karışımını, et suyuna ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Dilimlediğiniz ekmekleri birer birer alın ve hazırladığınız et suyu sosuna daldırarak ızgarada her iki yüzünü de hafifçe kızartın.
- Soğanları ve domatesleri dilimleyin, biberleri yıkayın ve ardından hepsini ızgarada hafifçe közleyin.
- Servis tabağına ızgarada kızarttığınız ekmek dilimlerini yerleştirin. Üstlerine sosdan çok az gezdirin.
- Köfteleri de ekmeklerin üzerine dizin. Ardından sıcak servis edin.
Afiyet olsun!