Islak Kurabiye Tarifi
- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis: 6+ Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 40 dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 100 gram margarin
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Şerbet İçin:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
Bulamak İçin:
- Mavi haşhaş
- Beyaz çikolata (benmari usulü eritilecek)
Hazırlanışı:
Islak kurabiye tarifi, hem kolay yapımı hem de muhteşem lezzeti ile mutfaklarınıza konuk oluyor. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu nefis tarif, tatlı krizlerinizi de dindirecek. İşte, damak çatlatan ıslak kurabiye tarifinin detayları:
1. Adım: İlk olarak, şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve ardından soğumaya bırakın.
2. Adım: Geniş bir kapta sıvı yağı, margarini ve toz şekeri kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ekleyerek homojen bir hamur elde edin.
3. Adım: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin. Geniş bir tabağa mavi haşhaş dökün.
4. Adım: Şekil verdiğiniz kurabiyeleri haşhaşların üzerine bulayarak kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
5. Adım: Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, daha önceden hazırladığınız ve soğuyan şerbete 2-3 saniye batırarak şerbeti emmesini sağlayın. Ardından servis tabağına alın.
Son Adım: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, bir sıkma torbasına ya da buzdolabı poşetine koyun. Ucunu küçük bir delik açarak kurabiyelerin üzerine güzelce sıkın. Bu işlemle kurabiyeleriniz hem daha şık görünecek hem de lezzetini artıracaktır.
Şimdi, bu nefis ıslak kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşma zamanı! Afiyet olsun!