- Portiyon: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Gerekli Malzemeler
Köfte İçin:
- 500 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
- Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)
Sos İçin:
- 4 adet domates (rendelenmiş)
- 2-3 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz, karabiber
- 2 adet kesme şeker
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Islak hamburger, sokak lezzetlerinin en sevilen örneklerinden biridir. Bu tarifimizde, klasik hamburger köftelerinden farklı olarak, ev yapımı bir köfte hazırlayacağız. Anne köftesini andıran bu köfteler, döküm tavada mükemmel bir şekilde kızartılacak. Hazırladığımız domates sosu ile birleştiğinde, hamburgerlerimizin tadı damaklarda kalacak. Peki, evde ıslak hamburger nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi:
1. Adım:
Köfte için tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Karışımı, hamburger ekmeğinizin boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde şekil verin. Köfteleri tavada, suyunu kaybetmeyecek şekilde kızartın.
2. Adım:
Sos için, yağ hariç, rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsağı mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
3. Adım:
Büyük bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine hazırladığınız domates püresini ve diğer sos malzemelerini ekleyin. Karıştırarak kaynatın ve kapağı kapalı şekilde pişirin.
4. Adım:
Sosun kıvamının koyulaşmaması için, kapağı kapalı olarak pişirip, sosun sulanmasına yardımcı olun.
5. Adım:
Sos piştikten sonra, hamburger ekmeklerinin iki tarafını da hazırladığınız sos ile iyice ıslatın. Daha sonra ekmeklerin arasına köfteleri yerleştirin.
6. Adım:
Büyük bir tavaya pişirme kağıdını bol su ile güzelce ıslatın ve buruşturarak tavaya yerleştirin. Bu işlem, hamburgerlerin neme maruz kalmasını ve buhar oluşumunu sağlayacaktır.
Son Adım:
Pişirme kağıdının üzerine sosla buladığınız hamburgerleri dizin. Kapağını kapatarak, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Islak hamburgerleriniz servise hazır! Afiyet olsun!