1. Haberler
  2. Sağlık
  3. İltihap söktürücü bitkiler ile bedendeki iltihap nasıl atılır? İltihaba ne düzgün gelir, ne kurutur? İşte iltihabı söken bitkiler…

İltihap söktürücü bitkiler ile bedendeki iltihap nasıl atılır? İltihaba ne düzgün gelir, ne kurutur? İşte iltihabı söken bitkiler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin azalması ile birlikte beden iltihaplara karşı korunmasız bir hale gelir. İltihap oluşması birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen bir sıhhat meselesidir, sık görülen nedenler ortasında enfeksiyon kapmak, zatürre, lupus, romatizma üzere hastalıklar yer alır. Bedenin birçok farklı bölgesinde görülebilen bu sıhhat sorunu enfeksiyonlara karşı bedenin oluşturduğu bir kalkan olarak da isimlendirilebilir. İltihap söktürücü bitkiler günümüzde birçok uzman tarafından önerilen iltihap kurutucu metotlar olarak bilinmektedir. İltihap söktürücü bitkiler nelerdir, gelin birlikte göz atalım.

İltihap belirtileri nelerdir?

Sık sık aşağıda yer alan sıhhat problemleri ile karşılaşıyorsanız, iltihap kapmış olabilirsiniz.Doğru teşhis için en yakın sıhhat kuruluşuna gitmeniz tavsiye edilir.
-Yüksek ateş
-Halsizlik
-Vücutta ağrı
-İştahsızlık
-Alerji
-Baş ağrısı
-Kas sertleşmesi
– Ciltte kızarıklık ve kaşıntı
-Eklem ağrısı, eklemlerde şişkinlik

İltihap söktürücü bitkiler nelerdir?

Zerdeçal

Hindistan yemek kültürünün değerli bir kesimi olan zencefil içerdiği curcumin isimli husus ile iltihaplara karşı tesirli doğal bir antioksidandır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalara nazaran cucurmin isimli unsurun iltihaplanmaya neden olan farklı moleküler yapıları engellediği kanıtlanmıştır. Zerdeçal eklem iltihabı, kas burkulması vb. hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Zerdeçal ile kullanım yapmak için 1 çay kaşığı zerdeçalı, 1 su bardağı suyun içinde karıştırılmalı ve tertipli olarak tüketim yapılmalıdır. Öbür bir kullanım formunda ise 1 çay kaşığı zerdeçal ile 1 su bardağı sütü karıştırmak kâfi olacaktır. Karışımın tesirli olabilmesi için haftada birkaç sefer tüketim yapılmalıdır.

Zencefil

İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir.İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil nizamlı kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir. Aktarlardan satın alabileceğiniz zencefil, kök ve toz biçiminde satılmaktadır. İki türlü kullanım da iltihap kurutucu özelliği taşıdığından istediğiniz eseri tercih edebilirsiniz. Kanı sulandırma yan tesiri olan zencefili hekiminize müracaattan almanız ise tavsiye edilmez.

Sarımsak

Sarımsak içeriğinde yer alan birtakım unsurlar sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir eserdir. Kokusundan ötürü tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap üzere yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Sarımsak yerine sarımsak yağı da kullanabilir, sarımsağı iltihap söktürücü bitkilerden birisi olarak özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Zeytinyağı

Vücudunuzda iltihap var ise en tesirli bitkisel eserlerden birisi zeytinyağı olacaktır. Tam tesir sağlaması için saf zeytinyağı tercih etmeniz gerekir. Zeytinyağını yemeklerinizde ve salatalarınızda kullanabilir ya da harici bir biçimde masaj için kullanmayı tercih edebilirsiniz. İltihap kurutma özelliği ile dikkat çeken zeytinyağı şeker ve romatizma üzere hastalıklara karşı da bedenin direncini arttıran bir eser olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ispanak

Sofraların vazgeçilmezi olan ıspanak içinde iltihap kurutan antioksidanlar ve bol ölçüde E vitamini bulunur. Ispanak içinde yer alan öbür bir unsur ise alfa-lionelik (ALA) isimli asittir. Bu asit iltihapların neden olduğu ağrıları azaltan bir tesire sahiptir.Ispanaktan yararlanabilmek için yemeğini yapabilir ya da suyunu tüketebilirsiniz.

Ceviz

Yapılan araştırmalara nazaran günde 50 gram ceviz yiyen bir kişinin bedeninde iltihap olduğunun göstergesi olan CRP unsurunda azalma meydana geldiği tespit edilmiştir. CRP unsurunun yüksek çıkması kalp hastalıklarına neden olduğu için nizamlı olarak ceviz tüketimi ile kalp hastalıklarından da korunmak mümkün. Kullanım için bir su bardağı içine 3 tane ceviz atarak tüm gece bekletin, sabah aç karnına bu suyu için. Cevizli su tüm gün dinç kalmanızda tesirli olacaktır.

 

İltihap söktürücü bitkiler ile bedendeki iltihap nasıl atılır? İltihaba ne düzgün gelir, ne kurutur? İşte iltihabı söken bitkiler…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin