Hünkar Beğendi Tarifi
- Ocak: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dakika
- Pişirme Süresi: 30 dakika
Yapımı için gerekli malzemeler:
- 700 gr kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 1 kg patlıcan
- 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- Limon suyu, tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, ev hanımları iftar sofralarını zenginleştirmek için farklı yemek tariflerine yöneliyor. Bu bağlamda, Hünkar Beğendi tarifi sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, Hünkar Beğendi’nin malzemeleri ve adım adım yapılışı:
1. Adım:
İlk olarak, soğanları ince ince küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından, kuşbaşı etleri ilave edin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
2. Adım:
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
3. Adım:
Bu arada, patlıcanları birkaç yerinden delerek ocak üzerinde közlemeye başlayın. Patlıcanların her iki tarafı da iyice közlendikten sonra kabuklarını soyun.
4. Adım:
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, közlenmiş patlıcanları limonlu su içinde yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından sudan süzerek alın ve ince ince doğrayın.
5. Adım:
Başka bir tencerede tereyağını eritin ve içine unu ekleyerek kavurun. Daha sonra doğranmış patlıcanları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyerek karıştırmayı sürdürün.
6. Adım:
Karışım koyulaşmaya başladığında, kaşar peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından ocaktan alın.
Son Adım:
Servis tabağına öncelikle pişirdiğiniz etleri yerleştirin. Etlerin etrafına ise hazırladığınız hünkar beğendiyi koyun. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!