1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocakta
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler
Et sotesi için:

  • 800 gram kuzu eti
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, kimyon, karabiber, pul biber, tuz

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Hünkar Beğendi, Osmanlı mutfağının gözde lezzetlerinden biri olarak, patlıcan ve etin muhteşem uyumunu sergileyen tarihi bir yemektir. Farklı versiyonlarıyla, örneğin tavuklu, kıymalı ve etli çeşitleriyle sofralarımızı süsler. Bu tarifte, kuzu etinden yapılmış klasik bir Hünkar Beğendi’nin nasıl hazırlandığını paylaşacağız. Şimdi, leziz ve pratik bir Hünkar Beğendi nasıl yapılır, adım adım inceleyelim.

Birinci adım: Öncelikle, patlıcanları ve biberleri iyice yıkayıp, bir tepsiye dizin. İkinci adım: Patlıcanlar yumuşayıp közlenene kadar 180 derecelik fırında pişmeye bırakın. Üçüncü adım: Kuzu etlerini bir tencereye alarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dördüncü adım: Suyunu çektiğinde, tencereye 2 bardak su ekleyin ve etler suyu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin. Beşinci adım: Suyunu çektiğinde, yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Ardından, doğradığınız biber ile soğanı ekleyerek kavurmaya başlayın. Altıncı adım: Kavrulan sebzelere sarımsak ve salçayı ekleyin, yaklaşık 1 dakika kadar soteledikten sonra doğranmış domates ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alın. Yedinci adım: Beşamel sos hazırlamak için, tereyağını bir tencereye alarak eritin ve üzerine unu ekleyip güzelce kavurun. Sekizinci adım: Kavrulan una sütü ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiberi de eklemeyi unutmayın. Dokuzuncu adım: Sos koyulaşmaya başladığında közlenmiş patlıcanları ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın. Son adım: Servis tabağınıza önce beşamel soslu patlıcan karışımını koyun, ardından üzerine hazırladığınız et sote karışımını ilave ederek sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Hünkar Beğendi Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin