1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan hünkar beğendi, özellikle et severler için harika bir seçenek. Bu muhteşem yemek, zengin aroması ve kremamsı dokusuyla sofralarınıza şıklık katacak. Canan Kurban’ın özel tarifiyle, hünkar beğendi nasıl yapılır birlikte öğrenelim!

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet olgun domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2-3 diş sarımsak
  • 500 gram kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı olarak kuzu eti de kullanabilirsiniz)
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 175 ml süt (patlıcanların boyutuna göre miktarı ayarlayabilirsiniz)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Canan Kurban’ın etli hünkar beğendi tarifini daha iyi anlamak için, detaylı videomuzu izleyebilirsiniz. Bu video sayesinde adım adım yapılışını görebilir, püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Daha Fazlası İçin:

Hünkar Beğendi Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin