Çalışma saatlerinde veya ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar arayanlar için kek yerine tercih edilebilecek harika bir alternatif: Havuçlu Yulaf Lapası. Genellikle tatlı ürünler yüksek kalorili ve sağlıksız olabiliyor. Ancak, bu tarif ile hem damak tadınızı tatmin edecek hem de sağlıklı bir ara öğün elde edeceksiniz. Üstelik hazırlaması sadece 3 dakika alıyor!
Malzemeler:
- 1 küçük boy havuç (rendelenmiş)
- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (isteğe bağlı)
- 3 adet tam dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
- 1/2 muz (ezilmiş)
- 1 bardak laktozsuz süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, sütü küçük bir tencereye alarak ısıtın.
- Isınan sütün içine yulaf ezmesini ekleyin ve kısık ateşte, bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Ardından rendelenmiş havucunuzu ve çatal yardımıyla ezdiğiniz muzu tencereye ekleyin. Bu aşamada, isteğe bağlı olarak fıstık ezmesini de ilave edebilirsiniz.
- Karışım, sütü emene kadar karıştırmaya devam edin. İstenilen kıvama ulaştığında ocağı kapatabilirsiniz.
- Hazırladığınız karışımı bir kaba alın ve üstüne tarçın ile dövülmüş cevizlerinizi ekleyin.
Afiyet olsun!