1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Havuçlu Donut Kek Tarifi

Havuçlu Donut Kek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görünümüyle adeta bir donut’u andıran bu havuçlu donut kek tarifi, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. Çay saatlerinizi şenlendirecek bu lezzetli keki, sevdiklerinizle birlikte paylaşmak için mutlaka deneyin. Üzerine hazırlayacağınız krem peynirli krema ile bu kek, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Peki, havuçlu donut kek nasıl yapılır? İşte sizler için detaylı bir tarif!

Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 330 gram un
  • 1+1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı süt
  • 3 orta boy rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz

Kreması için:

  • 113 gram oda sıcaklığında krem peynir
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Nasıl yapılır?

  • Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  • Bir karıştırma kabında tereyağı, sıvı yağ, esmer şeker ve toz şekeri, hafif kabarana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyin ve orta hızda çırpmaya devam edin. Son olarak, vanilya özünü de ekleyin.
  • Başka bir kabın içinde un, kabartma tozu, deniz tuzu ve toz tarçını karıştırın.
  • Un karışımının yarısını sıvı karışıma ekleyin ve düşük hızda çırpın.
  • Sütün yarısını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak, kalan unu ve sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
  • Rendelenmiş havuç ve kıyılmış cevizleri de karışıma ilave edin.
  • Hamuru bir sıkma torbasına aktarın. Donut şeklini alacak şekilde tepsiye sıkın ve aralarında boşluk bırakmaya özen gösterin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin ve fırından çıkardıktan sonra 5 dakika soğumasını bekleyin.
  • Daha sonra, buzdolabında 10 dakika kadar iyice soğumaya bırakın.
  • Bu arada, kreması için krem peyniri kabarana kadar çırpın.
  • Pudra şekeri, krema ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
  • Soğuyan donutların üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve 20 dakika daha buzdolabında dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerine toz tarçın serpin. Afiyet olsun!

Havuçlu Donut Kek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin