- Çiğ
- 4 – 6 Kişilik
- 10 dk (Hazırlanma Süresi)
- 10 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 7-8 adet soyulmuş ve rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 2 paket sade bisküvi
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 paket vanilya
- Üzerini bulamak için hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Çocukluğunuza dair güzel anılarınızı canlandıracak, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Havuçlu cezeryeyi mutlaka denemelisiniz. Peki, havuçlu cezerye nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi:
1. adım:
Rendelenmiş havuçları derin bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve sıcak suyu ekleyin. Karışımı orta ateşte, havuçlar suyunu çekene kadar pişirin.
2. adım:
Havuçlar piştikten sonra, ocağın altını kapatın. Tarçın ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Karışımı biraz ılımaya bırakın.
3. adım:
Karışım elinizi yakmayacak sıcaklığa ulaştığında, çekilmiş ceviz içini ve rondodan geçirerek iri parçalar haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyin. Tüm malzemeleri elinizle güzelce yoğurun.
4. adım:
İsterseniz, içerisine iri antep fıstığı ekleyebilirsiniz. Karışımı isterseniz top şekline getirin ya da bir borcamın içine yayıp düzleştirin.
5. adım:
Yaydığınız cezeryeyi bıçak yardımıyla kare dilimler halinde kesin. Bu aşamada şekil vermek tamamen sizin zevkinize kalmış.
Son adım:
Dilimlediğiniz parçaları hindistan cevizi ile bulayarak servis tabağına dizin. Bu adım, cezeryenin hem görünümünü güzelleştirir hem de lezzetini artırır.
Püf noktası:
Eğer karışım elinize yapışırsa, küçük bir tabağa su koyarak ellerinizi ara ara suya batırabilirsiniz. Bisküvilerin un haline gelmemesi için, mutlaka hafif iri parçalar halinde rondoda çekin.
Afiyet olsun!