Tatlı ve sulu bir zerzevat olan havuçtan, kusursuz bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Muhallebili ve bisküvili olan bu havuç tatlısı tanımını sizin için paylaşıyoruz. İmali çok kolay olan havuç tatlısı için gereçleri hazırlayın! Pekala, havuç tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler:
-4 adet havuç
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket sade bisküvi
-1/2 su bardağı hindistan cevizi
-1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için:
-4 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1,5 yemek kaşığı nişasta
-5 yemek kaşığı toz şeker
-1 paket vanilin
Üzeri için:
-9 adet badem
Nasıl yapılır?
-Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
-Bir tavaya havuçları alın ve üstüne 1 bardak şekeri ekledikten sonra güzelce karıştırın.
-Ocağın altını açın ve orta ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca havuçlar yumuşayana dek kavurun.
-Bisküvileri bir kabın içerisine elinizle parçalayın.
-Hazırladığınız havuçlu karışımı bisküvilerle güzelce karıştırın ve tarçını da ekledikten sonra yeterlice harmanlayın.
-Bir borcamın tabanını ıslatın ve Hindistan cevizini tabanı kaplayacak formda serpiştirin.
-Üstüne hazırladığınız bisküvili havuç karışımını taban oluşturacak halde bastırarak yayın.
-Muhallebi için vanilin haricinde gereken tüm materyalleri bir tencerede karıştırın ve topak kalmayana dek bir çırpıcı ile çırpın.
-Ardından ocağın altını açın ve muhallebiniz göz göz kaynayana dek karıştırarak pişirin.
-Piştikten sonra vanilini de ekleyin ve güzelce karıştırıp, hazırladığınız havuçlu tabanın üstüne dökün.
-Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve bir gece beklettikten sonra bademlerle süsleyip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.