1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri olan revani, özellikle özel günlerde ve misafir sofralarında tercih edilmektedir. Bu tarifte, geleneksel revaniye farklı bir lezzet katmak için haşhaş kullanıyoruz. Haşhaşlı revani tarifi ile tatlı severlerin kalbini kazanacak bir lezzet sunuyoruz. Peki, evde haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylı tarif ve püf noktaları:

Malzemeler:

  • Hamuru için;
    • 4 adet yumurta
    • 3/4 su bardağı toz şeker
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 1/2 su bardağı yoğurt
    • 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
    • 3/4 su bardağı haşhaş tohumu
    • 1/2 su bardağı irmik
    • 2 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
  • Şerbeti için;
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su
    • 4 damla taze sıkılmış limon suyu

Nasıl yapılır?

Revani tatlınızın şerbetini hazırlamak için öncelikle; ölçülü toz şeker ve suyu bir tencereye alarak kısık ateşte kaynatın. Şeker tamamen eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Karışım kaynadıktan sonra, birkaç damla limon suyu ekleyerek şerbeti ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Revani hamurunu hazırlamak için, oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz şekeri ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Sonrasında haşhaş tohumu ve irmiği ilave edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru, önceden yağladığınız ve ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan revani, ilk sıcaklığını kaybettikten sonra, soğumuş olan şerbeti üzerine dökün ve şerbetin tatlıyı çekmesi için bir süre bekleyin. Ardından tatlıyı dilimleyerek servis yapın.

Püf noktası:

Şerbetin, tatlının sıcaklığına yakın ılık ve kıvamlı olmasına özen gösterin. Şerbetinizi hazırlarken kaynayan şekerli suya limon suyunu en son ekleyerek daha kıvamlı bir sonuç elde edebilirsiniz. Bu sayede tatlınızın lezzeti daha da artacaktır.

Afiyet olsun!

Haşhaşlı Revani Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin