Ocak ayında sevdiklerinizle birlikte hazırlayabileceğiniz, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı olan harire tatlısı, 4 – 6 kişilik bir tarif ile karşınızda. Hazırlanma süresi sadece 10 dakika, pişirme süresi ise 10 dakika sürmektedir.
Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Ceviz içi veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Harire tatlısı nasıl yapılır?
- Öncelikle, tarçın hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyin.
- Orta hararetteki ocakta, bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Bu aşamada, karışımın topaklanmaması için dikkatli olun.
- Karışım puding kıvamına geldiğinde, ocağın altını kapatın ve son olarak tarçını ekleyerek iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kaselere dökün ve soğuması için bir süre bekletin.
- Soğuduktan sonra, tatlınız servise hazır hale gelecektir. Üzerini ceviz içi veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Alternatif olarak, 1 paket yulaflı bisküviyi mutfak robotunda toz haline getirerek, tatlınızın üzerini veya katmanlar arasında kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!