Kış sofralarının vazgeçilmezi olan hamsiyle ilgili çok özel bir tanımı sizinle paylaşıyoruz. Kılçıkları alınarak temizlenen ve iç gereçle doldurulan hamsi kuşu tanımı için materyalleri hazırlayın. İşte hamsi kuşu tanımı…
Malzemeler:
-1 kilogram hamsi
-1/2 demet taze soğan
-1/2 demet maydanoz
-1 adet orta uzunluk kuru soğan
-1 yemek kaşığı mısır unu
-1/2 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Hamsileri kızartmak için:
-3 adet yumurta
-1/2 su bardağı mısır unu
-3/4 su bardağı ayçiçek yağı
Nasıl yapılır?
-Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
-Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı öbür gereçlerle uyumlu olacak biçimde kıyın.
-Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
-Fileto haline gelen hamsilerden iki adedini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp başkasını üzerine sıkıca kapatın.
-İki hamsi birbirine yapışsın. Böylece yassı biçiminde köfteler hazırlayın.
-Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
-Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya akabinde mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın.
-Arzuya nazaran ızgarada aykırı yüz ederek yağ kullanmadan pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun.