1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Günün Sahur Menüsü – 9. Gün: Pratik Tarifler

Günün Sahur Menüsü – 9. Gün: Pratik Tarifler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün Sahur Menüsü – 9. Gün

Günün Sahur Menüsü - 9. Gün

Günün sahur menüsünün 9. gününde, pratik ve lezzetli tarifler ile karşınızdayız. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifler, sahurda hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek sunacak. Baget ekmekler ile hazırlayacağınız peynirli pide, yumurta dolması ile gün boyu tok kalmanızı sağlarken, kara dut suyu da sağlığınıza katkıda bulunacak. İşte yapımı oldukça basit ve hızlı olan 9. gün sahur menüsü tarifleri…

Günün Sahur Menüsü - 9. Gün: Pratik Tarifler

Pratik Peynirli Pide Tarifi
Malzemeler:

  • 1 adet baget ekmek
  • 200 gram eriyebilen türde peynir
  • 5 dilim pastırma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı domates rendesi
  • 3 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları rendeleyip zeytinyağı ile birlikte küçük bir sos tenceresine alın.
  • Ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1 dakika kadar pişirin ve ateşten alın.
  • Baget ekmeğin üstünden bir kapak kesip içini bir tatlı kaşığı yardımıyla kazıyarak çukurlaştırın.
  • Ekmeğin çukuruna, yağ ve sarımsak karışımının yarısını bir tatlı kaşığı yardımıyla gezdirin.
  • Üzerine peynirin yarısını yayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir yumuşayana kadar pişirin.
  • Bu sırada domates rendesini kalan yağ ve sarımsak karışımına ekleyip ocağa alın ve 5 dakika kadar pişirin.
  • Ekmeği fırından çıkarıp üzerine domates sosunu gezdirin.
  • Küçük küçük doğradığınız pastırmaları yerleştirin ve kalan peyniri de üzerine yayıp tekrar fırınlayın.
  • Peynir istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin.
  • Son olarak, kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.

Yumurta Dolması Tarifi
Malzemeler:

  • 7 adet yumurta
  • 1 avuç maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Kaynatıp altını kısıp tıngırdamaya bıraktığımız suda 6 adet yumurtayı 9-10 dakika haşlayın.
  • Sonrasında 1-2 dakika boyunca oda sıcaklığında suya koyarak pişme işlemini durdurun.
  • Kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin.
  • Sarılarını bir kaşık yardımıyla çıkarıp kenara alın, beyazlarını ayrı bir yerde tutun.
  • Sarıları bir çatalla ezip ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve tercihe göre farklı otlarla karıştırarak bir harç hazırlayın.
  • Hazırladığınız harcı tekrar yumurta beyazlarının içine doldurun. Doldururken gevşek değil, sıkı olmasına dikkat edin.
  • Bu sırada 1-2 parmak derinliğinde sıvı yağı kızdırmaya başlayın. Çok yüksek ateş olmamalı, orta-yüksek arası idealdir.
  • Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra, yumurtaları çırpılmış 7. yumurtaya önlü arkalı bandırın ve kızartmaya alın.
  • Altın sarısı renge ulaştığında, yumurtaları servis tabağına alarak altta yağı emmesi için kağıt havluların üzerine koyun.
  • Kahvaltılıklar ile birlikte servis yaparak keyifle tüketebilirsiniz.

Karadut Suyu
Malzemeler:

  • 500 gram karadut
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 litre su

Nasıl Yapılır?

  • Karadutları cam bir kaba alıp üzerine şekeri gezdirin.
  • Üzerini kapatıp bu şekilde bir gece bekletin.
  • Ertesi gün, karadutları bir tencereye alıp suyunu ekleyin.
  • Orta hararetli ateşte kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kaynatın.
  • Soğuduktan sonra bir tülbentle süzüp sürahiye alın.
  • Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra veya buz ekleyerek hemen servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Günün Sahur Menüsü - 9. Gün: Pratik Tarifler

Günün Sahur Menüsü – 9. Gün: Pratik Tarifler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin