1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Günün İftar Menüsü: 11. Gün Ramazan Tarifleri

Günün İftar Menüsü: 11. Gün Ramazan Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günün İftar Menüsü

Günün İftar Menüsü

Sevgili okuyucular, Ramazan ayının bu güzel gününde sizlerle birbirinden lezzetli ve doyurucu yemek tariflerini paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu iftar menüsünde, hem sağlıklı hem de damak tadınıza hitap edecek seçenekler yer alıyor. İşte 11. günün iftar menüsü:

Günün İftar Menüsü: 11. Gün Ramazan Tarifleri

Çorba: Sebzeli Yayla Çorbası

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 litre kaynar su
  • Tavuk bulyon tablet veya tuz

Terbiyesi için:

Günün İftar Menüsü: 11. Gün Ramazan Tarifleri

  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Nasıl yapılır?

  • Öncelikle, sebzeleri (kabak hariç) soyun ve rendelerin büyük tarafıyla rendeleyin.
  • Rendelenmiş patatesleri süzgeçte bekletip, nişastasını almak için soğuk suyun altında durulayın ve iyice süzün.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, rendelenmiş sebzeleri ekleyin ve orta ateşte soteleyin.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra kaynar suyu ekleyin ve tuz veya tavuk bulyon tabletini ilave edin. Yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Başka bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırarak terbiyeyi hazırlayın.
  • Bir kepçe çorba alıp terbiyeye ekleyin ve çırpın. Ardından bu karışımı çorbaya dökün ve bir taşım kaynatın. Blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
  • Kıvamını isteğinize göre ayarlamak için kaynar su ekleyebilirsiniz.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

Ara Sıcak: Pastırmalı Humus

Malzemeler:

  • 500 gram nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1/2 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 10 adet kurutulmuş domates (doğranmış)
  • 1/4 demet maydanoz (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 dilim çemensiz pastırma

Nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden ıslatılmış nohutları yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanmış nohutları bir kepçe kaynadığı su ile birlikte mikserden geçirip, kabuklarını ayırmak için süzgeçten geçirin.
  • İnce bir kapta nohut ezmesinin üzerine tahin, limon suyu, tuz, kimyon, sarımsak ve zeytinyağını ekleyin, iyice karıştırın.
  • Humusu servis etmeden önce ocakta veya fırında hafifçe ısıtın.
  • Humusu tabağa alın, üzerine tereyağı ve kırmızı toz biberi gezdirin.
  • Çam fıstığı ve kurutulmuş domatesi ayrı bir tavada soteleyip, humusun üzerine ekleyin.
  • Doğranmış kırmızı soğan ve maydanozu ekleyip, son olarak kıtır kıtır pastırmaları da üzerine koyarak sıcak ekmek ile servis yapın.

Ana Yemek: Hünkar Beğendi

Malzemeler:

Etli kısmı için:

  • 4 dolu yemek kaşığı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış kuzu but eti
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 bardak su

Beğendi kısmı için:

Günün İftar Menüsü: 11. Gün Ramazan Tarifleri

  • 1 çay bardağı yağ
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1,5 kg bostan patlıcanı
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam rende muskat
  • 2,5 bardak ılık süt

Nasıl yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayın ve yağı orta ateşte ısıtın.
  • Etleri ekleyin ve suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin. Ardından ince doğranmış sarımsak ve iri doğranmış biberleri ekleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak küp küp doğrayın. Suyu çeken ete ekleyin.
  • Domates salçası, tuz, karabiber ve 3 bardak suyu ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatıp 1 saat pişirin.
  • Beğendi kısmı için; tencereye yağı ve unu ekleyip ağır ateşte altın rengi alana kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Patlıcanları kürdan ile delip direkt ateşte pişirin. Dış kısmı iyice pişince kabuklarını soyup unlu karışıma ekleyin.
  • Altını tekrar açarak püre haline getirin. Kaşar, tuz, rende muskat ve ılık sütü ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Servis tabağına önce beğendiyi, ardından etleri yerleştirerek sıcak servis yapın.

Tatlı: Pastane Usulü Tavuk Göğsü

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Tarçın

Nasıl yapılır?

  • Tencereye tereyağını koyun ve eritin.
  • Unu ekleyerek kokusu gidene ve rengi hafif kahverengileşene kadar kavurun.
  • Süt ve şekeri ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Kaynamaya gelince 2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi blender ile 5-7 dakika çekin. Kare borcamı su ile ıslatın ve muhallebiyi dökün.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 4 saat bekletin.
  • Dilimleyerek üzerine tarçın serpip servis edin. Afiyet olsun!

Günün İftar Menüsü: 11. Gün Ramazan Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin