1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şerbetli tatlılar arasında özel bir yeri olan gül tatlısı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve pratik olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Aşağıda gül tatlısı için gerekli malzemeleri ve yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 kase dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın, kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ardından soğumaya bırakın.
  • Diğer malzemeleri geniş bir kapta bir araya getirerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru merdane yardımıyla açın ve çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
  • Her bir yuvarlağın üzerine sıralı olarak 3 tane daha koyarak rulo yapın. Ruloyu ortadan kesip, gül şekli vermek için açın.
  • Hazırladığınız gül tatlılarını fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri altın rengini alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı geçtikten sonra, soğuk şerbeti üzerine dökün.

Afiyet olsun!

Gül Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin