Şerbetli tatlılar arasında özel bir yeri olan gül tatlısı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve pratik olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Aşağıda gül tatlısı için gerekli malzemeleri ve yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın, kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ardından soğumaya bırakın.
- Diğer malzemeleri geniş bir kapta bir araya getirerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru merdane yardımıyla açın ve çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
- Her bir yuvarlağın üzerine sıralı olarak 3 tane daha koyarak rulo yapın. Ruloyu ortadan kesip, gül şekli vermek için açın.
- Hazırladığınız gül tatlılarını fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri altın rengini alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı geçtikten sonra, soğuk şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun!