Gül Reçeli Tarifi
- Ocakta
- 6+ Kişilik
- 50 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
250 gram pembe gül yaprağı (İsterseniz kırmızı veya beyaz gül de kullanabilirsiniz.)
2 su bardağı toz şeker
1 litre su
2 limonun suyu
Hazırlanışı:
Gül reçeli tarifi, reçel tarifleri arasında belki de en sevilenlerden biridir. Gül, bir çiçek olmasına rağmen, bu tarifte ana malzeme olarak kullanıldığında ortaya çıkan lezzet, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Gül reçelinin tadı, özellikle tatlılarınızda aroma katmak için harika bir seçenek sunar; gül reçelli pastalar ve kekler ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Peki, gül reçeli nasıl yapılır? İşte detaylı tarifi ve püf noktaları:
1. Adım: Öncelikle gül yapraklarını nazikçe köklerinden ayırın. Temiz bir suyla yıkayarak kirlerinden ve mikroplarından arındırın.
2. Adım: Gül yapraklarını küçük bir kaba alın ve üzerine bir miktar toz şeker ekleyin. Karışımı ellerinizle nazikçe ezin. Üzerini streç film ile kaplayıp serin bir ortamda bir gece bekletin.
3. Adım: Bekleme süresi tamamlandığında, serin ortamda beklemiş olan karışımı derin bir tencereye alın. Kalan toz şekeri, limon suyunu ve suyu ekleyin.
4. Adım: Tencereyi kısık ateşte 20 – 25 dakika kadar kaynamaya bırakın. Karışım katılaşmaya başladığında, 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
5. Adım: Hazırladığınız gül reçelini steril bir kavanoza dökün ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Reçel soğuduktan sonra servise hazır hale gelecektir.
Gül Reçelinin Püf Noktaları:
Gül reçeli yaparken, seçtiğiniz güllerin kokulu ve taze olmasına özen gösterin. Eğer gül yapraklarını 1 veya 2 gün önceden temiz suda bekletirseniz, kendi sularını salarak daha lezzetli bir reçel elde edebilirsiniz.
Servis Önerisi:
Gül reçelini, tart kalıbında hazırladığınız kek tarifinde kullanarak harika bir tat elde edebilirsiniz. Üzerine çikolata sosu yerine gül reçeli ekleyerek gül reçelli ve oldukça lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz!