Fotoğraf: PureWow
Çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan köpük kurabiyeleri, pastanelerde sıklıkla karşımıza çıkar. Şimdi ise bu klasik tarife, taze greyfurtun eşsiz acılığı ile yeni bir boyut kazandırıyoruz. Eğer greyfurtun acı tadından pek hoşlanmıyorsanız, bu tarif tam size göre! Çünkü greyfurtun içindeki pudra şekeri ve krema ile hazırlayacağımız sos, harika bir tat dengesi oluşturacak. Bezelerin arasına sürülen bu sos ve üstüne eklediğimiz krema ile muhteşem bir tatlı elde edeceğiz. İşte sizler için hazırladığımız greyfurt soslu beze tarifi için detaylar:
Beze için gerekli malzemeler:
- 4 büyük yumurta akı
- 1/4 çay kaşığı krema sertleştirici
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1/4 çay kaşığı ince deniz tuzu
İç harcı için gerekli malzemeler:
- 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1/2 su bardağı taze sıkılmış greyfurt suyu
- 4 büyük yumurta sarısı
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 1/4 çay kaşığı ince deniz tuzu
Krema için gerekli malzemeler:
- Yarım su bardağı krema
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya özü
Üzeri için:
- İnce greyfurt dilimleri
Nasıl yapılır?
- Öncelikle fırını 180 dereceye kadar ısıtın.
- Yumurta aklarını ve krema sertleştiricisini bir kaseye alın ve yaklaşık 3 dakika boyunca köpüklenene kadar çırpın.
- Çırparken yavaş yavaş şekeri ekleyin, ardından çırpma hızını yüksek seviyeye getirin.
- Bu karışımı 5-7 dakika boyunca çırpmaya devam edin. Son olarak vanilya ve tuzu ekleyin, iyice karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız karışımı bir sıkma torbasına dökün. Bezeleri tek tek yağlı kağıt serili tepsiye sıkın ve üzeri kuruyana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Bezeler pişerken, orta boy bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağını eritin. Ardından greyfurt suyunu, yumurta sarılarını, şekeri ve tuzu ekleyin.
- Karışımı düşük ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika boyunca kalınlaşana kadar pişirin.
- Son olarak kalan 1 yemek kaşığı tereyağını karışıma ilave edin ve bir süzgeçten geçirerek bir kaba alın. Üzerini örtün ve en az 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin.
- Kremayı hazırlamak için bir kapta krema ve pudra şekerini çırpın. Vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Bezeleri birer birer alın, üzerine greyfurt sosunu ekleyin ve tekrar bir beze ile kapatın. İsteğe bağlı olarak bu katları artırabilirsiniz.
- Son katın üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve ince greyfurt dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!