Gazpacho Çorbası
- Çiğ
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Yapımı için malzemeler:
- 3 adet pembe domates
- 1 adet ufak soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet ufak salatalık
- 1 adet dolmalık biber
- Yarım kırmızı kapya biber
- Az miktarda reyhan, maydanoz ve dereotu
- Yarım dilim ekmek
- Zeytinyağı
- Balzamik sirke
- Tuz ve karabiber
- Dilerseniz 1 yemek kaşığı mayonez
Süslemek için: Fesleğen
Hazırlanışı:
Gazpacho nasıl yapılır?
- 1. adım: Öncelikle, tüm malzemelerin kabuklarını özenle soyun ve doğrayın. Bu, çorbanızın dokusunu ve lezzetini artıracaktır.
- 2. adım: Doğradığınız malzemeleri bir blendera yerleştirin ve hepsini pürüzsüz bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
- 3. adım: Karışıma dilediğiniz miktarda zeytinyağı ve balzamik sirke ekleyin. Bu, çorbanıza zengin bir tat katacaktır.
- 4. adım: İsteğe bağlı olarak, 1 yemek kaşığı mayonez ekleyerek çorbanızın kremsi bir yapıya kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Karışımı iyice harmanlayın ve büyük bir kaseye aktarın.
- 5. adım: Diğer yandan, ekmekleri ufak parçalar halinde doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile birlikte altın rengi alana kadar kızartın.
- Son adım: Soğuk çorbanızın üzerine kızarmış ekmekleri ve taze fesleğeni ilave ederek şık bir sunum yapın. Gazpacho çorbanız artık servise hazır! Afiyet olsun.