- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 20 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 1 paket penne makarna
- 250 gr taze brokoli
- 40 gr tereyağı
- 40 gr sade un
- 600 ml yarım yağlı süt
- 75 gr rendelenmiş çedar peyniri
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 kutu süzdürülmüş ton balığı
- 2 dilimlenmiş olgun domates (isteğe bağlı)
Fırında Ton Balıklı ve Brokolili Makarna Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMPENAR ÖZEL
1. adım: Büyük bir tencereye su doldurun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra penne makarnayı ekleyin ve paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
2. adım: Makarnanın haşlanmasına 2-3 dakika kala, donmuş veya taze brokoliyi tencereye ekleyin. Brokoli, makarnayla birlikte yumuşayana kadar pişirin.
3. adım: Bu sırada, ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağına unu ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Ardından sütü yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımın köpürüp pürüzsüz bir kıvam alması için sürekli çırpın.
4. adım: Karışımın koyulaşmasını sağladıktan sonra, rendelenmiş çedar peynirinin yarısını ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak, tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
5. adım: Haşlanmış makarnayı ve brokoliyi bir kevgir ile süzün. Ardından, süzülmüş karışımı önceden yağlanmış fırına dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerine ton balığını ekleyin ve eşit şekilde yayın.
6. adım: Hazırladığınız peynir sosunu makarna karışımının üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak dilimlenmiş domatesleri de ekleyin. Kalan rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpiştirin.
Son adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!