1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Profiterol Tarifi

Fırında Profiterol Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Gerekli Malzemeler
Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 4 adet yumurta

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 500 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 40 gr sütlü çikolata

Hazırlanışı

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz profiterol, içi kremalı ve üzeri çikolata sosuyla kaplı, ağızda dağılan hafif bir tatlıdır. Bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz! İşte, evde kolay profiterol nasıl yapılır? İşte adım adım tarif:

1. Adım:

Tencereye 1 su bardağı su ve tereyağını ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bir su bardağı unu ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.

2. Adım:

Karışımı 1-2 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alıp hamurun 5 dakika soğumasını bekleyin.

3. Adım:

Soğuyan hamura 4 yumurtayı tek tek ekleyerek iyice yedirin. Hamur pürüzsüz bir kıvam almalıdır.

4. Adım:

Hamuru ister kaşıkla, ister sıkma torbasıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 35-40 dakika boyunca, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.

5. Adım:

Hamurlar pişerken, kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Küçük bir tencereye süt, un, yumurta ve şekeri ekleyerek karıştırarak pişirin.

6. Adım:

Karışım ocaktan alındıktan sonra vanilya, krem şanti ve 1 kaşık tereyağını ekleyip iyice karıştırmaya devam edin.

7. Adım:

Kremayı başka bir kaseye boşaltın ve üzerini kabuk bağlamaması için streç filmle kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın.

8. Adım:

Pişen hamurları fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dışarıda bekletin. Hamurları ikiye bölerek içine 1 tatlı kaşığı kremasını koyup kapatın ve servis tabağına dizin.

9. Adım:

Çikolata sosunu, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Parlak bir görünüm kazanması için içerisine tereyağı ve sütlü çikolata ekleyip karıştırın, ardından soğumaya bırakın.

Son Adım:

Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine gezdirin ve tatlısı ile göz dolduran bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşarak servis edin. Afiyet olsun!

Fırında Profiterol Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin