Palamudun kızartmasından vazgeçip, daha sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için en uygun tarif: fırında palamut! Fırında palamut, hem pratik hem de besleyici bir seçenek. Peki, fırında palamut nasıl yapılır? İşte adım adım fırında palamut tarifi.
Fırında Palamut İçin Malzemeler:
- 2 adet fileto şeklinde kesilmiş iri palamut (kişi sayısına göre miktarı artırabilirsiniz)
- 4 adet olgun domates
- 2 adet kuru soğan
- 3 dilim limon
- 1/4 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane (taze veya kuru)
Fırında Palamut Nasıl Yapılır?
Fırında palamut yapımına başlamadan önce, balıkçıdan aldığınız palamutları dikkatlice fileto şeklinde kestirin. Ardından, yıkadıktan sonra balıkları süzmesi için bir tabağa alın. Bu sırada soğanları ve domatesleri yuvarlak dilimler halinde keserek fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine, zeytinyağı ile limonu harmanlayarak hazırladığınız palamut filetolarını dizin. Son olarak, dilimlenmiş limonları ekleyin ve yemeğinizi tuz, karabiber ve nane ile tatlandırın. Tüm bu malzemeleri bir araya getirdikten sonra, fırında pişmeye bırakın.
Fırında palamut, hem görsel olarak şık hem de lezzetli bir yemek olarak sofralarınızı süsleyecek. Afiyet olsun!