- Fırında
- 6+ Kişilik
- 10 dk (Hazırlanma Süresi)
- 20 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için gerekli malzemeler:
3 dilim doğranmış pastırma
2 su bardağı ince doğranmış brokoli
4 adet taze soğan, ince dilimlenmiş
8 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım fincan az yağlı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
Fırında Omlet Kek Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve 12 kaplık muffin kalıbını yağlayın. Bu adım, kekin kalıba yapışmaması için oldukça önemlidir.
2. adım: Pastırmayı büyük bir tavada orta ateşte 4-5 dakika boyunca pişirin. Pastırmanın yağını salması ve çıtır çıtır olması için bu süre yeterlidir. Daha sonra, pişen pastırmayı bir kaşık yardımıyla kağıt havlu kaplı bir tabağa alın.
3. adım: Aynı tavada, brokoli ve taze soğanları ekleyin. Karışımı, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ardından, tavayı ateşten alın ve sebzelerin 5 dakika kadar soğumasını bekleyin.
4. adım: Bu arada geniş bir kapta yumurta, rendelenmiş peynir, süt, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Ardından, soğuyan pastırma ve brokoli karışımını ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
5. adım: Hazırladığınız yumurta karışımını yağlanmış muffin kalıplarına eşit şekilde dökün. Her bir kalıbın yaklaşık 2/3’ünü dolduracak şekilde paylaştırın.
Son adım: Fırında, omlet keklerinizi 25-30 dakika boyunca pişirin. Kekler, ortası sertleşene kadar pişmelidir. Fırından çıkardıktan sonra, muffin kalıbından çıkarmadan önce 5 dakika bekletin.
Not: Omlet keklerini dilerseniz tek tek plastik ambalaja sararak buzdolabında 3 güne kadar saklayabilir ya da 1 ay boyunca dondurabilirsiniz. Yeniden ısıtmak istediğinizde, sadece dışarıda çözülmesini bekleyin. Ardından yağlı kağıda sarın ve her omleti 20 ila 30 saniye boyunca mikrodalgada yüksek güçte ısıtın.
Afiyet olsun!