- Fırında
- 6+ Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 1 paket fırın makarna
Beşamel sos için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağı
Hazırlanışı:
Fırında makarna yapımı için öncelikle tüm malzemeleri hazırlayın. Evde bulunan basit malzemelerle, lezzetli bir fırında makarna hazırlamak mümkündür. Hazırlayacağınız beşamel sos ve üstüne ekleyeceğiniz kaşar peyniri ile makarnanız enfes bir lezzet kazanacaktır. Sadece yarım saatinizi alacak bu pratik tarife göz atabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, kullandığınız makarnanın fırınlık olmasıdır. Peki, fırında makarna nasıl yapılır? İşte adım adım fırında makarna tarifi:
Fırında makarna nasıl yapılır? Fırında makarna yapımı:
Birinci adım: Öncelikle makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlama süresi, makaranın paketinde belirtilen süreye göre değişiklik gösterebilir.
İkinci adım: Makarnanız haşlanırken, beşamel sosunu hazırlamaya başlayın. Bu sos, makarnanıza kremsi bir doku katacaktır.
Üçüncü adım: Beşamel sosu hazırlamak için, sıvı yağı bir tencereye ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Üzerine unu ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından sütü yavaşça ekleyerek karıştırın. Sos muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuzu ekleyin.
Dördüncü adım: Haşlanan makarnayı süzdükten sonra geniş bir borcama alın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu eşit bir şekilde dökün ve güzelce karıştırın.
Beşinci adım: Makarnanın üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynirini serpin. En son, tereyağını bıçak ucuyla kesip, küçük parçalar halinde makarnanın üzerine ve kenarlarına yerleştirin.
Altıncı adım: Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, makarnayı yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Üstü altın rengi alana kadar fırında bekletin.
Yedinci adım: Fırından çıkan makarnayı, 15 dakika kadar dinlendirerek içinin çekmesini sağlayın. Bu aşama, lezzetin daha iyi oturmasını sağlar.
Afiyet olsun!