1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Lazanya Tarifi

Fırında Lazanya Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • 4 – 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

İç Harcı için:
500 gram kıyma
1 paket lazanya yaprağı
2 adet olgun domates
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet sivri biber
Yarım su bardağı sıcak su
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Beşamel Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber, tuz

Hazırlanışı

Lazanya, İtalyan mutfağının en sevilen ve en çok tercih edilen yemeklerinden biridir. Kıymalı iç harcı ve kremamsı beşamel sosuyla birleştiğinde adeta bir lezzet şöleni sunar. Evde kolayca hazırlamak için gerekli olan malzemeler oldukça basittir. İşte, lazanya tarifinin adım adım yapılışı:

Lazanya Nasıl Yapılır?
1. Adım:

Öncelikle kıymayı zeytinyağında, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek birlikte kavurmaya devam edin.

2. Adım:

Soğanlar pembeleşince, salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Sonrasında ince kıyılmış sarımsak, doğranmış biberler, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip, 5 dakika daha pişirin.

3. Adım:

Beşamel sosunu hazırlamak için tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine unu ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca, yavaşça sütü ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin. Karabiber ve tuz ile tatlandırın.

4. Adım:

Fırın kabını ayçiçeği yağı ile güzelce yağlayın. Lazanya yapraklarını tek kat halinde dizin ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu sürün.

5. Adım:

Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyin ve ardından üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Bu adımı tüm lazanya yapraklarını dizene kadar tekrarlayın.

6. Adım:

Kalan beşamel sosu lazanyanın üzerine dökün ve yine üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin.

Lezzetli ve doyurucu lazanyanız hazır! Sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.

Fırında Lazanya Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin