Fırında Kuzu Etli Patlıcan Yemeği
- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler
- 2 tane bostan patlıcanı (orta boy)
- 300 gram kuzu eti
- 2 tane kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet korno biber
- 1 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kekik
- Patlıcanları Kızartmak İçin: Sıvı yağ
Hazırlanışı
Yaz mevsimi kapıda ve zeytinyağlı yemekler için harika bir zaman. Tezgahlarda yerini almaya başlayan taze yaz sebzeleri, sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Patlıcanlar, yazın en sevilen sebzelerinden biri. Taze ve mevsiminde tüketilen sebzelerin tadı bir başka. İşte, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi.
1. adım: Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup, 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sıvı yağda her iki tarafını da güzelce kızartın ve ardından havlu kâğıt üzerine alın.
2. adım: Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve ince doğranmış soğanları kavurun.
3. adım: Kuzu etini, istediğiniz boyutta doğrayarak tavaya ekleyin ve sarımsaklarla birlikte güzelce kavurun.
4. adım: Etler iyice kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve rendelenmiş domatesi ilave edin.
5. adım: Karabiber, pul biber, tuz ve kekik gibi baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.
6. adım: Domatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
7. adım: Kızarttığınız patlıcan dilimlerini bir fırın kabına yerleştirin ve üzerine kaşıkla bastırarak ortasını çukurlaştırın.
8. adım: Patlıcanların daha lezzetli olmasını isterseniz, üzerlerine çok az toz şeker serpin.
9. adım: Hazırladığınız iç harçtan patlıcanların üzerine koyun. Patlıcanların büyüklüğüne göre miktarı ayarlayabilirsiniz.
10. adım: 2 su bardağı sıcak suya ezilmiş salçayı ilave ederek fırın kabına dökün.
11. adım: İsteğe bağlı olarak, yemeğinizi kaşar peyniri veya başka malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Son adım: Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!