1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Kolay Ev Baklavası Tarifi

Fırında Kolay Ev Baklavası Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram mısır nişastası
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı

Ev Baklavası Püf Noktaları:

  • Baklava yufkasının çok ince açılması gerekir. Genellikle 40 kat yufka açılması idealdir. Yufkanın bu kadar ince olması için yeterli miktarda yumurta kullanmalısınız.
  • Baklavanızın kıtır olmasını istiyorsanız hamuruna yarım limon suyu eklemeyi unutmayın.
  • Tereyağı, baklavanın lezzetini artıran önemli bir malzemedir. Tereyağı kullanmak istemezseniz, süt oranı yüksek margarin de tercih edebilirsiniz.
  • İç harcı ve üzeri için kullanacağınız Antep fıstığı ve cevizin taze olmasına özen gösterin. Mümkünse yeni hasat ürünler kullanmalısınız.
  • Şerbetin içine katacağınız çeyrek limon, şerbetin şekerlenmesini önler. Şerbeti yufkalar soğuduktan sonra dökmeniz önerilir.
  • Yufkalar sıcakken dökülürse hamurlaşabilir; bu yüzden soğukken dökmeniz baklavanın tam kıvamında olmasını sağlar.

Kolay Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

1. adım: Geniş bir kabın içine 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve ardından üzerine aldığı kadar un ilave edin.

2. adım: Malzemeleri güzelce yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

3. adım: Hamuru 30 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.

4. adım: Yuvarladığınız hamurlardan birini alıp üzerine mısır nişastası serpin. Oklava yardımıyla, küçük bir tabak büyüklüğünde açın ve kenarda bekletin.

5. adım: Kalan hamurları da aynı şekilde, oklava ve mısır nişastası yardımıyla açarak biriktirin.

6. adım: İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şeklinde açın.

7. adım: Tepsinin içine açtığınız ilk on parçayı yerleştirin ve üzerine robottan çektiğiniz ceviz veya fındığı serpiştirin.

8. adım: Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası ile açarak tepsiye yerleştirin.

9. adım: Tekrar robottan çektiğiniz ceviz veya fındığı serpiştirerek baklavanın ikinci katını oluşturun.

10. adım: Kalan on parçayı da aynı şekilde açarak tepsiye yerleştirin.

11. adım: Baklavayı istediğiniz dilimlerde kesin. 200 gram tereyağını eritip, baklavanın üzerine eşit şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar pişirin.

Son adım: Hazırladığınız şerbeti baklavanın üzerine dökün ve servise hazırlayın. Afiyet olsun!

Fırında Kolay Ev Baklavası Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin