1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Kakolu Kek Tarifi

Fırında Kakolu Kek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 20 dk
  • Pişirme Süresi: 30 dk

Gerekli Malzemeler

Kek İçin:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım bardak toz şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım bardak süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak un

Keki Islatmak İçin:

  • 1 bardak süt

Muhallebisi İçin:

  • 3 bardak süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 ml. krema

Üzerine Serpmek İçin:

  • Kakao

Hazırlanışı

1. Adım: Öncelikle, derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, kakao ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.

2. Adım: Un ve kabartma tozunu ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırdıktan sonra, yağladığınız cam tepsiye dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

3. Adım: Kek pişerken, bir tencerede süt, şeker ve unu karıştırarak pişirin. Karışım kaynadıktan sonra, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenara bırakın ve soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpın.

4. Adım: Kek fırından çıkınca, üzerinde 1 bardak sütü eşit şekilde gezdirerek ıslatın.

Son Adım: Islanmış kekin üzerine muhallebiyi dökün ve son olarak üzerine kakao serpin.

Afiyet olsun!

Fırında Kakolu Kek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin