- Fırında
- 6+ Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Gerekli Malzemeler
Kek İçin:
- 2 adet yumurta
- Yarım bardak toz şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım bardak süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 bardak un
Keki Islatmak İçin:
- 1 bardak süt
Muhallebisi İçin:
- 3 bardak süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 200 ml. krema
Üzerine Serpmek İçin:
- Kakao
Hazırlanışı
1. Adım: Öncelikle, derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, kakao ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
2. Adım: Un ve kabartma tozunu ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırdıktan sonra, yağladığınız cam tepsiye dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
3. Adım: Kek pişerken, bir tencerede süt, şeker ve unu karıştırarak pişirin. Karışım kaynadıktan sonra, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenara bırakın ve soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpın.
4. Adım: Kek fırından çıkınca, üzerinde 1 bardak sütü eşit şekilde gezdirerek ıslatın.
Son Adım: Islanmış kekin üzerine muhallebiyi dökün ve son olarak üzerine kakao serpin.
Afiyet olsun!