Fırında Hamur İşleri
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 30 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Gerekli Malzemeler
- Yarım kilo un
- Yarım paket yaş maya
- 50 gram tereyağı
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Adım: Öncelikle, ılık sütü bir kaseye alın. İçine şekeri ve yaş mayayı ekleyip güzelce karıştırın. Yoğurma kabınıza alınan unun ortasında bir çukur açarak bu mayalı karışımı dökün. Karışımı elinizle hafifçe yoğurarak 10 dakika dinlendirin.
2. Adım: Ardından, kalan malzemeleri de ekleyerek hamurunuzu yoğurmaya devam edin. Hamur kıvam alana kadar yoğurduktan sonra, üzerini temiz bir havlu ile kapatıp yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
3. Adım: Hamurunuz güzelce mayalandıktan sonra, un serili bir tezgaha alarak açın. Eritilmiş tereyağını hamurun üzerine sürün ve hamuru ikiye katlayın. Sonrasında, hamuru tekrar açın ve bu işlemi bir kez daha tekrarlayın.
4. Adım: Hamurun üzerine tekrar tereyağı sürdükten sonra, ikiye katlayarak açma işlemini bir kez daha yapın. Bu işlem, hamurun daha lezzetli ve kabarık olmasını sağlayacaktır.
5. Adım: Hamurdan üçgen parçalar keserek bunları rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız hamur parçalarının üzerine yumurta sarısı sürüp, tepsiye dizin ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Son Adım: Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında hamurlarınızı 15-20 dakika pişirin. Fırından aldığınızda sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!