1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Elmalı Tart Tarifi

Fırında Elmalı Tart Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • 3 çay bardağı un

Karameli için:

  • 75 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 adet elma
  • Tarçın (isteğe bağlı)
  • Fındık (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

1. Adım: Öncelikle hamuru hazırlamak için, oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri bir mikser veya elinizle karıştırın. Malzemelerin iyice özdeşleşmesi önemlidir.

2. Adım: Karışıma vanilya ve suyu ekleyin. Daha sonra un ve kabartma tozunu da ilave ederek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru dinlenmesi için bir kenara bırakın.

3. Adım: Elmaları soyup eşit dilimler halinde kesin ve kararmaması için limon suyu eklenmiş suya koyun. Bu işlem, elmaların taze görünmesini sağlar.

4. Adım: Karamel sosunu hazırlamak için, şekeri bir tavaya alıp karamel rengi alana kadar kısık ateşte karıştırın. Renk değiştikten sonra ocağı kapatın ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından dilimlediğiniz elmaları ekleyin ve hafifçe karıştırarak sosun elmaları kaplamasını sağlayın.

5. Adım: Karamel sosu ile yumuşayan elmaları, kullanacağınız tart kalıbının tabanına yerleştirin. Üzerine isteğe bağlı olarak fındık ve tarçın serpiştirebilirsiniz. Elmaları sıkı ve düz bir şekilde yerleştirmeye özen gösterin.

6. Adım: Dinlendirdiğiniz hamuru unlu bir yüzeyde merdane yardımıyla açın. Hamurun, kullanacağınız tart kalıbından biraz daha büyük olmasına dikkat edin.

7. Adım: 2-3 dakika soğumasını beklediğiniz elmaların üzerine açtığınız tart hamurunu yerleştirin. Hamurun kenar kısımlarını, tart kalıbının tabanına doğru ittirerek düzgün bir görünüm elde edin. Bu, pişirme sırasında sosun hamurun yüzeyine çıkmasını engelleyecektir.

Son Adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika boyunca pişirin. Tartı piştikten sonra ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimledikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşarak servis edin. Bu lezzetli elmalı tart, özel anlarınıza tat katacak!

Fırında Elmalı Tart Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin