Fırında Çıtır Çıtır Kabak Cipsi
- Hazırlık Süresi: 20 dakika
- Pişirme Süresi: 60+ dakika
- Servis: 4 – 6 Kişilik
Malzemeler:
- 4 orta boy kabak
- Zeytinyağı
- 2 çay kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı tuz
Fırında Çıtır Çıtır Kabak Cipsi Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. Adım: Fırınınızı 120 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Fırın tepsinize pişirme kağıdını serin. Bu, kabak cipslerinizin yapışmasını önleyecektir.
2. Adım: Kabakları dikkatlice daire şeklinde, eşit kalınlıkta dilimleyin. Dilimlediğiniz kabakları, tepsiye yan yana ama birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Havlu peçete ile kabakların ıslaklığını almayı unutmayın; bu, çıtırlık için önemlidir.
3. Adım: Kabakların üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin. Eğer varsa, sprey zeytinyağı kullanmak daha iyi sonuç verecektir. Ardından, limon suyu, kırmızı toz biber ve tuzu kabakların üzerine serpin. Bu karışım, lezzetini artıracak ve güzel bir aroma katacaktır.
4. Adım: Kabak dilimlerinizi fırında 1 saat boyunca, 1-2 kere tepsinin yönünü değiştirerek pişirin. Sürenin sonunda, kabakları çevirin ve her 10 dakikada bir kontrol edin. Kabaklar nemini kaybedene ve güzel bir renk alana kadar pişirmeye devam edin. Çıtır çıtır kabak cipslerinizi bir tabağa aktararak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!