- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 40 dk (Pişirme Süresi)
Malzemeler
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4 adet biftek, ince dövülmüş
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet sarı biber
- 1 küçük kırmızı soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Düşük karbonhidratlı ve sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, içi taze sebzelerle dolu fırında bonfile sarma tarifimiz tam size göre! Bu tarifle hem lezzetli hem de besleyici bir yemek hazırlayabilirsiniz. Peki, bonfile sarma nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi:
1. adım:
Havucun kabuklarını güzelce soyun ve uç kısımlarını ayıklayın. Ardından renkli biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkararak, ince uzun şeritler halinde doğrayın.
2. adım:
Soğanları da şeritler halinde doğrayın. Havucu ise biberler ile aynı boyutlarda doğramaya özen gösterin.
3. adım:
Yemeği hazırlarken, ince uzun doğradığınız biberler ve havuçlardan bir tutam alarak, dövülmüş bifteklerin üzerine yerleştirin. Bu sebzeler etin lezzetini artıracak.
4. adım:
Baharatları bir kapta iyice karıştırarak, bonfilenin üzerine sürün. Ardından dikkatlice biftekleri yavaş yavaş sarın. Bu aşamada, sebzelerin etin içinde iyice yerleşmesini sağlayın.
5. adım:
Bir tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyin ve yağ ısındıktan sonra, rulo şeklinde sardığınız biftekleri yüksek ateşte hızlıca mühürleyin. Bu işlem, etin suyu içinde kalmasını sağlayarak, lezzetini artıracaktır.
6. adım:
Mühürleme işlemi, etin hem lezzetli hem de yumuşacık olmasını sağlar. Mühürlenen biftek sarmaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Bifteklerinizin ince ve geniş olmasına dikkat edin. İçine malzeme koyularak sarılacağı için bifteklerin mümkün olduğunca ince olması gerekir. Eğer biftekleriniz kalın ise et dövme aleti ile inceltip genişletebilirsiniz.
- Bifteklerin pişerken açılmaması için kürdan ile tutturmayı unutmayın.
- Yanında patates püresi ile servis yapabilirsiniz; bu, yemeğinizi daha da lezzetli hale getirecektir.
- Etin pişen suyunu sos olarak kullanmak, yemeğin lezzetini artıracaktır.
Afiyet olsun!