1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Fırında Akışkan Çikolata Suflesi Tarifi

Fırında Akışkan Çikolata Suflesi Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırında Akışkan Çikolata Suflesi

  • Fırında
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için gerekecek malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 80 gram bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya

Pişirmede kullanılan kaplar için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Servis için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

MasterChef 2020 programında yapılan bu nefis akışkan çikolata sufle tarifine dair püf noktalar: Sufle, iç kısmının yoğun ve ıslak kalması gereken bir tatlıdır. Fanlı fırınlar, suflenin içinin kurumasına neden olabilir. Bu nedenle, vanilyayı, eritilmiş tereyağını ve bitter çikolatayı soğuduktan sonra eklemeye özen gösterin; un ekledikten sonra karıştırmak için çırpma teli veya mikser yerine tahta bir kaşık kullanın. Sufleyi, ısıya dayanıklı porsiyonluk seramik kaselerde veya toprak güveç kaplarında pişirmeniz tavsiye edilir. Sağlık açısından riskli olabileceğinden, alüminyum kaplardan kaçınmalısınız.

Sufle nasıl yapılır? – Sufle yapım aşaması

  • 1. adım: Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen karışımı, ılıması için yaklaşık 2 – 3 dakika bekletin.
  • 2. adım: Yumurtaları bir kabın içine kırın ve toz şekeri ekleyerek, mikser yardımıyla krema kıvamına gelene dek çırpın.
  • 3. adım: Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına, ılıyan tereyağı ve eritilmiş bitter çikolatayı ilave edin.
  • 4. adım: Elenmiş unu, vanilyayı ve tuzu da karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri bir spatula yardımıyla nazikçe karıştırın, böylece hava kabarcıklarını kaybetmemiş olursunuz.
  • 5. adım: Porsiyonluk fırın kaplarını veya toprak güveç kabını tereyağı ile güzelce yağlayın. Ardından yağın üzerine un serpiştirerek unun fazlasını silkeleyin.
  • 6. adım: Sufle karışımını kapların içine, üst kısmında iki parmak kalacak şekilde dökün.
  • 7. adım: Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında, suflenizin akışkan kıvamını koruması için yaklaşık 8 dakika pişirin. Piştikten sonra, hemen fırından çıkarın; aksi takdirde suflenin iç kısmı kuruyabilir.
  • 8. adım: Oda sıcaklığında 1-2 dakika beklettikten sonra, sufleleri ters çevirerek servis tabağına alın.
  • Son adım: Suflenizi pudra şekeri ile süsleyerek, soğumadan hemen servis edin.

Fırında Akışkan Çikolata Suflesi Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin