- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 20 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler
Hamuru için:
- 180 gr un
- 125 gr tereyağı (Çok soğuk, küp küp doğranmış, 1 küçük paket)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Çimdik tuz
Kreması için:
- 1 adet limonun kabuğu
- 2 su bardağı süt
- 80 gr şeker (Yarım su bardağından 1 parmak eksik)
- 4 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı mısır nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml krema
Üzeri için:
- Ahududu
- Yaban mersini
- Böğürtlen
- Nane
Hazırlanışı
1. Adım: Hamur hazırlığı için, tereyağını küçük küpler halinde doğrayın ve 15 dakika kadar buzlukta soğutun. Bu, hamurun kıvamını artıracaktır.
2. Adım: Un, tuz, tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kapta elinizle karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç film ile sararak buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.
3. Adım: Dinlenen hamuru merdane ile açın ve yağlanmış tart kalıbınıza dikkatlice yerleştirin. Kenarlarına iyice bastırarak merdane ile üzerine geçip fazla hamuru kesin. Hamurun üzerine çatalla delikler açarak hava almasını sağlayın.
4. Adım: Üzerine yağlı pişirme kağıdı serin ve içine bakliyat dökün. Bu işlem, tartın pişerken şişmesini engelleyecektir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
5. Adım: Fırından çıkarıp üzerindeki kağıdı alın ve tartı 15 dakika daha pişirin. Hamurun rengi hafif altın sarısına dönene kadar pişirmeye devam edin.
6. Adım: Kreması için limonun kabuğunu rendeleyin. Sütü, limon kabuğu ile birlikte kaynama noktasına getirin. Kaynadıktan sonra limon kabuğunu süzün.
7. Adım: Ayrı bir kapta, yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile çırpın. Daha sonra nişastayı ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.
8. Adım: Sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına ekleyin ve hızlıca çırpın. Bu karışımı süt olan tencereye dökün.
9. Adım: Kısık ateşte karıştırarak kıvama gelene kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra tereyağını ekleyin ve erimesi için karıştırın. Üzerine yapışık bir şekilde streç film yerleştirerek soğumaya bırakın. Bu yöntem, kremanın kabuk bağlamasını önleyecektir.
10. Adım: Soğuyan kremayı, pürüzsüz bir kıvam alması için tekrar çırpın.
11. Adım: Ayrı bir kapta 100 ml krema çırpın ve soğumuş pastacı kremasına ekleyerek iyice karıştırın.
Son Adım: Hazırladığınız kremayı tart hamurunun üzerine dökün ve dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!