- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis: 6+ Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 30 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 kilo un
- 1 paket yaş maya
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- İlik su
İç harcı için:
- 700 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
Evde yapabileceğiniz nefis fındık lahmacun tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Artık dışarıda yemek zorunda kalmadan, kendi mutfaklarınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarife başlayalım!
1. adım: Öncelikle hamur malzemelerini bir kabın içerisine alarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda yaklaşık 30 dakika bekletin.
2. adım: İç harcı hazırlamak için soğanları rendeleyin. Ardından domatesleri ve biberleri bir mutfak robotunda püre haline getirin.
3. adım: Hazırladığınız sebze karışımını kıymaya ekleyin ve güzelce yoğurun. Salça ve baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin. Karışımın biraz daha akışkan olması için isteğe bağlı olarak bir miktar su ekleyebilirsiniz.
4. adım: Hamur mayalandıktan sonra, tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar kopararak açın. Hamurun üzerine hazırladığınız iç harçtan eşit şekilde yayın ve fırına vermek üzere hazırlayın.
Son adım: Önceden ısıtılmış fırında, lahmacunlarınızın kenarları kıtır kıtır olana kadar pişirin. Pişen fındık lahmacunları servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!