Fellah köftesi tanımı Adana yöresinden sofralarımıza gelmiş enfes bir yemek tanımıdır. Bulgurun, salçanın ve sarımsağın harika ahengiyle yakalanmış, fellah köftesi tanımını artık herkes kolay bir halde yapabilecek. Fellah köftesi tanımını denemiş olmanıza karşın bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız birazdan vereceğimiz tanımda ki ölçülere bir bir uyarak fellah köftesi hazırlayabilirsiniz. Pekala, fellah köftesi nasıl yapılır? İşte fellah köftesi tanımı, fellah köftesi imali…
İşte tadı damağınızda düşmeyecek fellah köftesi tanımı:
Fellah köftesi gereçleri:
– 3 su bardağı ince bulgur
– 1 su bardağı irmik
– 1 su bardağı un
– 1 yumurta
– Bir tatlı kaşığı kimyon
– Bir yemek kaşığı biber salçası
– Tuz
– Kıvam alana kadar azar azar su
Fellah köftesi imali:
Bulguru, irmiği, yumurtayı, salçayı, kimyonu, tuzu tepsiye alıp bir bardak ılık su koyup çiğ köfte üzere yoğuralım… Azar azar su katarak 15 dakika yoğuralım. sonra unu ve biraz su katıp yoğuralım. orta yumuşaklıkta bir hamur olacak. macun üzere bir birbirini tutacak. sonra minik toplar yapıp ortasına serçe parmağımız ile bastıralım.ve un attığımız tepsiye dizelim.

Fellah köftesini haşlamak için materyaller:
– 3 litre kaynar su
– 2 yemek kaşığı tuz
Fellah köftesi nasıl haşlanır?
Köfteleri bol kaynar tuzlu suya atalım yüksek ateşte kaynadıktan sonra 3- 5 dakika haşlayıp süzelim servis kabına alıp domates sosunu dökelim. Fazla hırpalamadan karıştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edelim.
Fellah köftesi sosu için gereçler:
– 1 su bardağı zeytinyağı
– 2 diş sarımsak isteğe nazaran artırabilirsiniz
– Bir kavanoz( 800gr) yazdan yapılmış domates konservesi ya da bir buçuk kg domates rendesi
– Bir yemek kaşığı biber salçası
-Karabiber tuz
Fellah köftesi sosu nasıl yapılır?
Zeytin yağı ve rendelenmiş sarımsağı tencereye alıp biraz kavuralım. Sonra salçayla bir kaç dakika çevirelim. Üzerine domates karabiber ve tuzu ekleyip sos kıvamında pişirelim.
Afiyet olsun.