Doyurucu ve lezzetli bir Ortadoğu yemeği olan falafel, diğer adıyla nohut köftesi, nohutun yanı sıra taze yeşillikler ve kuru baharatlarla zenginleştirilmiş bir lezzet sunar. Vejetaryan ve vegan beslenme tarzına sahip olanların da rahatlıkla tüketebileceği bu eşsiz lezzet, özellikle Lübnan mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Peki, falafel (nohut köftesi) nasıl yapılır? İşte Canan Kurban’ın mükemmel lezzete sahip falafel tarifi ve yapılış aşamaları…
Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut
- 1 küçük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı maydanoz
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Susam (isteğe bağlı)
Tahin sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- Çeyrek su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
Falafel Nasıl Yapılır?
Canan Kurban’ın tarifine göre falafel yapmak oldukça keyifli ve pratik bir süreçtir. Falafel’in lezzetini ve yapılışını daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izlemeyi unutmayın!