1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Falafel Tarifi: Doyurucu Lübnan Lezzeti

Falafel Tarifi: Doyurucu Lübnan Lezzeti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Falafel, zengin tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakan, kökeni Lübnan’a dayanan doyurucu bir lezzettir. Genellikle nohut, taze yeşillikler ve çeşitli baharatların harmanlanmasıyla hazırlanan bu sağlıklı atıştırmalık, derin yağda kızartılarak çıtır bir kaplama kazanır. Ancak, çıtır dış yüzeyini korurken daha az yağ kullanmak isterseniz, falafelleri yağlı kağıt üzerinde fırında da pişirerek hafif bir alternatif oluşturabilirsiniz. Vegan ve vejetaryen beslenenler için mükemmel bir seçim olan falafeli evde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İşte sizin için derlediğimiz enfes falafel tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet reyhan
  • 1/4 demet kişniş
  • 2 adet jalapeno biberi
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Tahin sos için:

  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 demet maydanoz (ince ince kıyılmış)

Nasıl yapılır?

  1. Taze kişniş, maydanoz ve reyhanın yapraklarını ayıkladıktan sonra taze soğanlarla birlikte incecik doğrayın.
  2. Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
  3. Jalapeno biberlerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın.
  4. Bir gece önceden bol suda ıslattığınız nohutları derin bir karıştırma kabına alın.
  5. Doğranmış tüm yeşillikleri, kuru ve taze soğanları, jalapeno biberlerini, tahin, galeta unu, susam, kimyon, zerdeçal, köri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin.
  6. Tüm malzemeyi mutfak robotu veya blenderda püre haline getirerek özlü bir hamur elde edin.
  7. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız falafel hamurundan parçalar kopartarak çelik bir kalıp yardımıyla ya da elinizde yuvarlayarak şekil verin.
  8. Falafelleri, kızgın yağda dış kısmı altın rengi alana kadar kızartın. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak kalan falafelleriniz hazır.
  9. Tahin sosu hazırlamak için; süzme yoğurt, limon suyu ve tahini bir kasenin içinde iyice karıştırın. Ardından ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  10. Fırından veya yağda kızartılmış falafelleri, salata, yoğurt ya da tahinli sos eşliğinde servis edin. Sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşarak afiyetle tüketin!

Afiyet olsun!

Falafel Tarifi: Doyurucu Lübnan Lezzeti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin