1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Falafel (Nohut köftesi) nasıl yapılır? | Falafel tanımı

Falafel (Nohut köftesi) nasıl yapılır? | Falafel tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doyurucu bir Ortadoğu lezzeti olan falafel öteki ismiyle nohut köftesi; tadını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. Vejetaryanların ve hatta veganların afiyetle tüketebileceği bir lezzet olan falafel tanımı, Lübnan mutfağını güçlü kılan en kıymetli yemeklerden biri. Pekala, falafel (nohut köftesi) nasıl yapılır? İşte Canan Kurban’ın harika lezzete sahip falafel tanımı… 

Malzemeler:

-2 su bardağı nohut
-1 küçük soğan
-3-4 diş sarımsak
-Yarım su bardağı maydanoz
-2 yemek kaşığı un
-2 çay kaşığı tuz
-2 çay kaşığı kimyon
-Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-Susam

Tahin sosu için:

-1 su bardağı yoğurt
-Çeyrek su bardağı tahin
-2 yemek kaşığı limon
-1 diş sarımsak

Falafel nasıl yapılır?

Canan Kurban’ın anlatımıyla falafel’in nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki görüntüyü izlemeyi unutmayın!

 

Falafel (Nohut köftesi) nasıl yapılır? | Falafel tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin