1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocakta
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Gerekli Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
7-8 su bardağı su

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu nane
Pul biber, karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 su bardağı su veya et suyu

Hazırlanışı:

Nefis ve unutulmaz bir ev yapımı ezogelin çorbası yapmak ister misiniz? Yaz-kış her mevsim tercih edilen ezogelin çorbası, başlangıçlar arasında en çok sevilen lezzetlerden biridir. Mercimek ve bulgurların kattığı yoğun aroma ile, dışarıda yediğiniz ezogelin çorbasından çok daha sağlıklı bir alternatif sunuyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu pratik ezogelin çorbasının tarifini adım adım takip ederek hazırlayabilirsiniz. Peki, ev yapımı ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte sizi adım adım yönlendirecek kolay ezogelin çorbası tarifi:

İlk Adım:

Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

İkinci Adım:

Yıkayıp süzdüğünüz kırmızı mercimek ve ince bulguru tencereye ekleyin. Soğanlarla birlikte birkaç dakika daha kavurun. Ardından, ezilmiş sarımsakları da ekleyin ve karıştırdıktan sonra üzerine 7-8 su bardağı suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.

Üçüncü Adım:

Ayrı bir tencerede, sıvı yağ ile birlikte unu hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Bu, çorbanıza güzel bir kıvam verecektir.

Dördüncü Adım:

Kavrulan una domates salçası, biber salçası, nane, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak bir süre daha kavurmaya devam edin.

Beşinci Adım:

Hazırladığınız sos karışımına 2 su bardağı su veya et suyunu ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice karıştırarak sosun homojen bir kıvam almasını sağlayın.

Altıncı Adım:

Mercimekli ve bulgurlu çorbanızın içine hazırladığınız sosu ve tuzu ilave edin. İsterseniz sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Yedinci Adım:

Çorbanızı kısık ateşte 5 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Dilerseniz, bu aşamada çorbanızı daha pürüzsüz bir kıvam için blender ile çırpabilirsiniz.

Son Adım:

Lezzetli ezogelin çorbanız artık hazır! Sıcak servis tabağına alın ve yanında limon dilimleriyle birlikte afiyetle tüketin!

Ezogelin Çorbası Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin