Ramazan Pidesi: Evde Yapabileceğiniz Lezzetli Bir Tarif
İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Ramazan pidesi, mis kokusuyla bu yıl da en çok tercih edilen ürünlerden biri haline geldi. Fırınlardan satın almak yerine, bu yıl kendinizin hazırlamak istediği bir değişiklik yaparak, evde Ramazan pidesi yapmanın yollarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. En güzel, en çıtır ya da en yumuşak Ramazan pidesini yapmak isteyenler için hazırladığımız tarifte, adım adım tüm detayları bulabilirsiniz.
Ramazan Pidesi Malzemeleri
- 1 paket maya (25g)
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
Hamura Şekil Vermek İçin
- 1 yemek kaşığı un
- 5-6 yemek kaşığı su
(Unu ve suyu iyice karıştırın, sıvı bir karışım elde edin; gerekirse su ekleyebilirsiniz.)
Üstüne Sürmek İçin
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Bolca susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi Tarifi
Derin bir kaba maya, süt ve şekeri ekleyin. Karışımın 10 dakika beklemesine izin verin, böylece mayanın eridiğinden emin olun. Ardından, sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin. Hamuru yoğurun ve kıvama geldikten sonra, üzerini örtüp 40 dakika mayalanması için bekletin.
Hamuru 2 veya 3 parçaya bölün. Tezgaha un serpin ve her parçayı alıp açın. Açtığınız hamuru yağladığınız tepsiye yerleştirin. Elinizi unlu ve sulu karışıma batırarak hamura güzel şekiller verin. Hamuru mayalanması için yarım saat daha bekletin. Şekil verdiğiniz kısımlarına tekrar unlu karışımdan sürün ve çatal yardımıyla delikler açın.
Üstüne hazırladığınız sosu sürün ve bolca susam ile çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, pideniz güzelce kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar! Ev yapımı Ramazan pideniz hazır.