1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Evde Patlıcan Kebabı Tarifi

Evde Patlıcan Kebabı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evinizde muhteşem lezzetiyle bilinen patlıcan kebabı yapmaya ne dersiniz? Patlıcanlı kebap, Türk mutfağının en sevilen ve çeşitli geleneklere göre hazırlanan bir kebap çeşididir. Bu nefis kebap, sığır eti veya kuzu etinin ince kıyılmasıyla hazırlanan harç ile katmanlı patlıcan parçalarının dönüşümlü olarak dizilmesiyle oluşmaktadır. Şişe geçirilerek ateşte pişirilen bu kebap, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. İşte sizin için evde kolayca yapabileceğiniz lezzetli patlıcan kebabı tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek (kırıntısı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kiraz domates (süslemek için)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

Nasıl yapılır?

  • Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğanı ve yarım demet doğranmış maydanozu ilave edin.
  • Ardından 2 diş ezilmiş sarımsağı, 1 su bardağı ekmek kırıntısını ve 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi ekleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce yoğurarak, karışımın iyice harmanlanmasını sağlayın. Daha sonra, yumurta büyüklüğünde köfteler koparıp yuvarlayın.
  • İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanı köftelerle birleştirerek şişe geçirin.
  • Şişleri sırasıyla dizerek fırın kabınıza yerleştirin ve aralara kiraz domatesleri yerleştirerek süsleyin.
  • Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasını 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber, son olarak ise 2 adet doğranmış yeşil biber ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Evde Patlıcan Kebabı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin