Evde Kolayca Yapabileceğiniz 5 Tatlı Tarifi
Evde kaldığınız günlerde mutfağa girip farklı tatlı tarifleri denemek istiyorsanız, sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz harika 5 tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kolay ve erişilebilir malzemelerle, mükemmel tatlılar yaparak günlerinizi tatlandırabilirsiniz. İşte, evde kalmanın keyfini çıkarmanız için hazırladığımız 10 dakikalık 5 tatlı tarifi:
1. Fıstık Ezmeli Muz Bohçası
Malzemeler:
- 6 adet küçük boy lavaş
- 6 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
- 3 adet muz (her bohçada yarım kullanılacak)
- 6 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı
- 6 tatlı kaşığı damla çikolata
- 1/2 çay bardağı toz tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çikolata sosu (isteğe göre)
Nasıl yapılır?
1. Öncelikle, bir adet lavaşın tam ortasına 1 yemek kaşığı fıstık ezmesini yayarak sürün.
2. Lavaşın ortasına, yarım muz yerleştirin.
3. Etrafına doğranmış yer fıstığı parçaları ve damla çikolata serpiştirin.
4. Lavaşı önce yanlardan kıvırarak, ardından rulo haline getirin ve bir kürdan ile tutturun.
5. Önceden ısıtılmış kızgın yağda, bohçaların altın sarısı renk alana kadar kızartın.
6. Sıcak bohçaları tarçın ve toz şekeri karışımına bulayın ve isteğe bağlı olarak çikolata sosuna daldırarak servis edin.
2. Yumurtasız Çikolatalı Mus
Malzemeler:
- 3 adet olgun avokado
- 3 yemek kaşığı kakao tozu
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 80 gram eritilmiş bitter çikolata
Nasıl yapılır?
1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
2. Bir mikser kabında veya derin bir kapta, avokado, kakao, vanilin, tuz ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
3. Tüm malzemeler karıştıktan sonra eritilmiş çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Karışımı üzerini streç filmle kaplayarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
5. Servis ederken porsiyonlara ayırın ve üzerini rendelenmiş çikolata veya krem şanti ile süsleyin.
3. Yoğurt Bar
Malzemeler:
- 250 gram yoğurt
- 5 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı kırmızı meyveler (böğürtlen, yaban mersini, frambuaz)
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 2 yemek kaşığı tuzsuz, iri kıyılmış antep fıstığı
Nasıl yapılır?
1. Yoğurt ve balı bir kapta güzelce karıştırın.
2. Karışımı, pişirme kağıdı serdiğiniz 20 x 30 cm boyutundaki düz tepsiye yayın.
3. Üzerine kırmızı meyveleri, yulafı ve iri kıyılmış antep fıstıklarını serpiştirin.
4. Karışımı en az 5 saat dondurucuda bekletin.
5. Donduktan sonra, keskin bir bıçakla üçgen şeklinde kesin ve hemen servis edin.
4. Hindistan Cevizi Küpleri
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1/2 su bardağı krema
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram çikolata
Nasıl yapılır?
1. Krema, pudra şekeri ve hindistan cevizini bir kapta güzelce yoğurun.
2. Karışımı, pişirme kağıdı serdiğiniz kare bir kaba 1 cm kalınlığında yayarak üzerini düzleştirin.
3. Karışımı 30 dakika kadar dondurucuda bekletin.
4. Bu arada bir tencereye 2 parmak kadar su koyup, üzerine cam bir kase oturtarak çikolatayı benmari usulü eritin.
5. Donmuş karışımı küp küp keserek şekil verin.
6. Hazırladığınız küpleri eritilmiş çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin ve 10 dakika daha dondurucuda bekletin.
7. Son olarak, dilediğiniz şekilde süsleyerek afiyetle tüketin.
5. Üç Malzemeli Fıstık Ezmeli Kurabiye
Malzemeler:
- 200 gram şeker ilavesiz fıstık ezmesi
- 200 gram toz şeker
- 1 adet yumurta
Nasıl yapılır?
1. Fıstık ezmesi, toz şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı derin bir karıştırma kabına alın.
2. Malzemeleri mikserle 3-4 dakika kadar karıştırın.
3. Elde ettiğiniz kurabiye hamurunu eşit parçalara ayırıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve bir çatal yardımıyla üzerlerine bastırarak (+) şekli verin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 8-10 dakika kadar pişirin ve oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.