1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Evde Kolay Makarna Tarifi

Evde Kolay Makarna Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda market raflarında en çok tercih edilen gıdalardan biri olan makarna, hem pratikliği hem de lezzetiyle mutfakların vazgeçilmezi haline geldi. Hızla pişirilmesi sayesinde yoğun yaşam temposunda hızlı bir öğün sunarken, evde makarna yapmanın keyfine varmak istemez misiniz? Gözünüzü korkutmasın! Açma makinesi olmadan da makarna yapmak oldukça kolay. İlk defa deneyimleyecekler için en uygun yöntemleri ve tarifleri sizinle paylaşıyoruz. Peki, evde kolay makarna nasıl yapılır? Makarna hamuru nasıl hazırlanır? Ev yapımı makarna nasıl pişirilmelidir? İşte detaylı bir şekilde evde makarna yapımının tüm aşamaları…

Evde Kolay Makarna Tarifi

Makarna Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:

  • 300 gram çok amaçlı un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 200 gram irmik unu (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 50 gram zeytinyağı
  • 7 yumurta sarısı
  • 3 tam yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz şeker

Evde Kolay Makarna Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnalık irmik, un, tüm yumurtaları ve yumurta sarılarını mikserin yoğurma haznesine alın.
  • Zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyin.
  • Mikserin kanca ucunu takarak, hamur toparlanana kadar düşük devirde karıştırın. (Eğer mikseriniz yoksa, hamuru elde yoğurabilirsiniz.)
  • Toparlanmış hamuru yaklaşık 15 dakika boyunca katlayarak yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün ve unladığınız tezgahta merdane ile istediğiniz kalınlıkta açın.
  • Hamurun kenarlarından bıçak yardımıyla fazlalıkları kesin ve hafifçe unlayarak iki parmak genişliğinde katlayın.
  • Yarım santim kalınlığında doğrayın ve yapışmaması için açarak tekrar hafifçe un serpin.
  • Hazırladığınız taze makarnaları hemen pişirebilir veya hava almayacak şekilde paketleyip 6 ay kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.

Ev Yapımı Makarna Nasıl Pişirilmelidir?

  • Ev yapımı makarnalar, tazeliği nedeniyle paketli makarnalar kadar uzun süre pişirilmemelidir.
  • Orta boy bir tencereye bolca temiz su koyun ve içine tuz ekleyin.
  • Suyun kaynama noktasına geldiğinde, makarnaları ekleyin ve yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirin.
  • Pişen makarnayı süzerek tabağa alın ve dilediğiniz soslar ve malzemelerle zenginleştirerek servis edin.

Afiyet olsun!

Evde Kolay Makarna Tarifi

Evde Kolay Makarna Tarifi

Evde Kolay Makarna Tarifi

Evde Kolay Makarna Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin